Skip to main content

Πατούλης: Μονόδρομος η αντίσταση στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν

Η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, όπως υποσχόταν το 2015, αλλά ψήφισε ακόμη δύο, ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Βολές κατά της κυβέρνησης με αιχμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εξαπολύει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης, δηλώνοντας πως «η αντίσταση στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, είναι μονόδρομος».

Όπως επισημαίνει ο κ. Πατούλης «η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο, όπως υποσχόταν το 2015, αλλά ψήφισε ακόμη δύο». «Η υπερψήφιση από το σύνολο της κοινοβουλευτικής  κυβερνητικής πλειοψηφίας του 4ου μνημονίου, που περιλαμβάνει μέτρα που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους 153 βουλευτές που το ψήφισαν, είναι η παραμονή τους στην εξουσία και τα προνόμια που η παραμονή αυτή εξασφαλίζει» αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «με ευκολία περνάει τη μια κόκκινη γραμμή πίσω από την άλλη», σημειώνοντας πως «η μόνη "κόκκινη" γραμμή που δεν θα περάσουν, είναι αυτή της εξουσίας», καθώς γι’ αυτούς, όπως υποστηρίζει, «η εξουσία είναι αυτοσκοπός».

Επισημαίνει παράλληλα πως η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να αποδεχθεί «ένα πρόγραμμα που δεν έχει ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο» και που «αφαιρεί από την αυτοδιοίκηση πάνω από 1,8 δισ. ευρώ». «Δεν θα αποδεχθούμε μια μεταρρύθμιση που δεν θα διασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία και τη λειτουργική αυτοτέλεια των δήμων μας» αναφέρει, προσθέτοντας πως «η Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα διεκδικήσει να προχωρήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους».