Skip to main content

Πατουλίδου: Η Θεσσαλονίκη είναι ιδανική συνεδριούπολη

Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, Βούλα Πατουλίδου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τους επιστημονικούς φορείς να προτιμήσουν την Θεσσαλονίκη.

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους επιστημονικούς φορείς να προτιμήσουν την Θεσσαλονίκη για την διοργάνωση συνεδρίων-συμποσίων και συναντήσεων τους, απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Με αφορμή την πραγματοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού, με διεθνή συμμετοχή και του πρόσφατου Αρχαιολογικού Συμποσίου, με 60 ξένους συμμετέχοντες, η κ. Πατουλίδου τονίζει πως «η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική, στην Ελλάδα, συνεδριούπολη».

«Η πόλη διαθέτει», ανέφερε η κα Πατουλίδου, «υψηλό δείκτη υπηρεσιών φιλοξενίας, ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών εστίασης, γαστρονομική υπεροχή, συνεδριακούς χώρους με εύκολη πρόσβαση. Μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις  συνέδρων και διοργανωτών. Όλων όσων θέλουν  να συνδυάσουν εκπαίδευση, ανταλλαγή γνώσεων κι ευχάριστη διαμονή». Κάθε χρόνο -πρόσθεσε η κα Πατουλίδου- η Θεσσαλονίκη κερδίζει θέσεις κι ανεβαίνει στον παγκόσμιο κατάλογο των συνεδριουπόλεων καθώς αυξάνει διαρκώς τις συνεδριακές της ημέρες.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στήριξε και φέτος το 2ο Πανελλήνιο συνέδριο του Τμήματος αναλαμβάνοντας τρεις ξεναγήσεις για τους δεκάδες συνέδρους που βρέθηκαν το περασμένο διήμερο στην Θεσσαλονίκη. Έλληνες και ξένοι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην πόλη και στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας.

«Χάρη στη στήριξή σας οι προσπάθειές μας για την καθιέρωση ενός ετήσιου εκπαιδευτικού θεσμού, έστω και σε αυτές τις δύσκολες αντικειμενικά για όλους μας συνθήκες φαίνεται να στέφονται με επιτυχία» σημειώνει η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, σε επιστολή της προς την αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΠΚΜ) και πρόεδρο του ΟΤΘ κα Βούλα Πατουλίδου.

Στο συνέδριο υπό τον γενικό τίτλο  «Από την πρόληψη στην επανένταξη –Εκεί που συναντιόμαστε όλοι» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Διεθνούς Εταιρίας Αποκατάστασης Μυελού(ISCos) και σε συνεργασία με το παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.