Skip to main content

Πατουλίδου: Εντατικοποίηση των ελέγχων στην πασχαλινή αγορά

Στόχος των υπηρεσιών μας είναι να τονωθεί η παρουσία του μηχανισμού ελέγχου, κυρίως στο λιανικό εμπόριο, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, αναφέρει σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, κατόπιν συσκέψεων της με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Η κα. Πατουλίδου τόνισε πως «η συμβολή του προσωπικού των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που εργάζεται κάτω από δύσκολες συγκυρίες, στην τήρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της αγοράς, είναι καθοριστική. Ταυτόχρονα η εξαιρετική συνεργασία που έχει επιτευχθεί μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς που επιδεικνύουν επαγγελματική συνείδηση, διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων τόσο των Θεσσαλονικέων καταναλωτών όσο και των επισκεπτών στην περιοχή μας».

Η ίδια αναφέρθηκε και στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ( ΕΦΕΤ) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα  και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ιωάννη Τσιάλτα. «Το πρωτόκολλο αυτό έχει συμβάλλει τα τελευταία χρόνια στον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τον προγραμματισμό, την άσκηση και την εποπτεία των ελέγχων. 'Έτσι, πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι, εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι και προσωπικό ενώ γίνεται καλύτερη γεωγραφική κατανομή των ελέγχων και πολλές δειγματοληψίες», τόνισε.

Καταλήγοντας η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως «ο στόχος των υπηρεσιών μας είναι να τονωθεί η παρουσία του μηχανισμού ελέγχου, κυρίως στο λιανικό εμπόριο δηλαδή στις υπεραγορές, τα ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, κεντρική λαχαναγορά, κλπ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στη διάθεση και πώληση σαρακοστιανών και πασχαλινών ειδών, στην εμπορία και διακίνηση πτηνοτροφικών ειδών (αυγά), προϊόντων ζύμης (τσουρέκια) και πασχαλινών λαμπάδων/στολισμένων κεριών και, όπως απαιτείται λόγω της περιόδου, στους χώρους σφαγής και διακίνησης νωπών κρεάτων και οπωρολαχανικών».