Skip to main content

Πάτησε γκάζι στο τέλος και προσπέρασε τη... SKODA

Ο ΠΑΟΚ, κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στο Φάληρο, ξεκίνησε στο ρελαντί χθες. Οταν ανέβασε στροφές, άνοιξε το σκορ με τον Κλάους, όμως έπειτα πίστεψε ότι θα φτάσει στη νίκη με σβηστές μηχανές και
Ο ΠΑΟΚ, κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στο Φάληρο και ελαφρώς επηρεασμένος από την απουσία του Γκαρσία, ξεκίνησε στο ρελαντί χθες. Όταν ανέβασε στροφές, άνοιξε το σκορ, όμως έπειτα πίστεψε ότι θα φτάσει στη νίκη με σβηστές μηχανές και κόντεψε να το πληρώσει. Αφότου, όμως, ο Πόι ισοφάρισε, ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι και με το γκολ του “Σάλπι”, που μπήκε στο 2011 με σπασμένα φρένα, υπερκέρασε το εμπόδιο της SKODA, φτάνοντας σε μία υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-4-2, με τον Αθανασιάδη ως παρτενέρ του Σαλπιγγίδη στη γραμμή κρούσης. Το φάουλ του Λίνο με τη συμπλήρωση του τετάρτου, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκσπούρνινγκ, χρησίμευσε ως έναυσμα για τον ΠΑΟΚ, που απείλησε εκ νέου με τον Αθανασιάδη στο 19΄. Το γυριστό του Σουάνη στο επόμενο λεπτό δεν ανησύχησε τον Χαλκιά, η πτώση του Φωτάκη στο 22΄, όμως, δημιούργησε δικαιολογημένα ανησυχία, καθώς ο Έλληνας μέσος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και ο Δικέφαλος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τουλάχιστον για τον επόμενο ένα μήνα. Η είσοδος του Κουτσιανικούλη δεν άλλαξε τη διάταξη του ΠΑΟΚ, όμως η ασυνέπεια που επέδειξε ο μικρός στα αμυντικά του κάθηκοντα επέτρεψε στην Ξάνθη να επιτεθεί από την πλευρά του. Ο Χάβος άλλαξε αμοιβαία θέσεις στους Βιεϊρίνια και “Κούτσια” και η συγκεκριμένη επιλογή του βγήκε, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να βρίσκει χώρους και να δημιουργεί κινδύνους από τη δεξιά πτέρυγα. Στο 37΄, από την έξοχη πάσα του Ιβιτς, ο Βιεϊρίνια γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Αθανασιάδης, που έχει το χάρισμα να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος εξίσου νωθρά με το πρώτο και επέτρεψε στην Ξάνθη να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, το λάθος του Χαλκιά στη σέντρα του Μαρσελίνιο στο 66΄, έδωσε την ευκαιρία στον Πόι να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ουδέν κακόν, αμιγές καλού... Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να πιέσει την Ξάνθη, να τη στριμώξει στα σχοινιά και πήρε μία πανάξια νίκη με τον μόνιμο σκόρερ του στο 2011, Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Βιεϊρίνια, ο “Σάλπι” και ο Κουτσιανικούλης προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να απαντήσουν εντός δεκαλέπτου στο γκολ του Πόι, ενώ ο Χάβος προσπάθησε να δώσει πνοή στην ομάδα με την είσοδο των Μπαλάφα και Μουσλίμοβιτς, αντί του αρνητικού -στο δεύτερο μέρος- Ιβιτς και του άχρωμου και άοσμου Κουτσιανικούλη. Οι δύο τους, μάλιστα, συνεργάστηκαν στο απσρόμαυρο γκολ της νίκης, με τον Σαλπιγγίδη να επωφελείται και να γράφει, από κοντά, το τελικό 2-1. Ο διεθνής φορ προσπάθησε λίγο αργότερα να πετύχει το γκολ της αγωνιστικής, αλλά νικήθκε από τον Γκσπούρνινγκ. Ας είναι... Σημασία έχει ότι πέτυχε το γκολ της νίκης.