Skip to main content

Πατέρας 5 παιδιών ο δράστης της δολοφονίας του 85χρονου στις Σέρρες

Το ζευγάρι ζούσε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και σύμφωνα με τη γειτονιά, είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με τον άτυχο ηλικιωμένο.

Πατέρας πέντε παιδιών είναι ο 29χρονος δράστης της δολοφονίας του 85χρονου στα Κάτω Πορόια Σερρών στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε, δολοφόνησε τον ηλικιωμένο γείτονά του, για να του πάρει τα χρήματα που διέθετε πάνω του. Από την πλευρά της η 24χρονη σύζυγός του υποστήριξε ότι δεν ήταν συνεργός στη δολοφονία του 85χρονου.

«Είχα την πληροφορία ότι ο 85χρονος είχε πάνω του λεφτά, για αυτό τον χτύπησα. Ήρθε στο σπίτι με το πρόσχημα να πάρει μια τηλεόραση που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Όταν όμως έσκυψε για να τη σηκώσει πήγα πίσω του και τον χτύπησα με ένα σιδερολοστό. Ο 85χρονος έπεσε κάτω και τότε τον χτύπησα και με τα χέρια. Η γυναίκα μου άρχισε να φωνάζει και εγώ τότε πανικοβλήθηκα και κλείδωσα την πόρτα» υποστήριξε στις αστυνομικές αρχές 29χρονος δράστης.

Το ζευγάρι ζούσε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και σύμφωνα με τη γειτονιά, είχε αναπτύξει καλές σχέσεις με τον άτυχο ηλικιωμένο. Όλα όμως άλλαξαν την 27η Δεκεμβρίου, όταν ο 85χρονος επισκέφθηκε το σπίτι του ζευγαριού για να πάρει μια τηλεόραση. Τότε ο 29χρονος του επιτέθηκε με σιδηρολοστό και τον σκότωσε, προκειμένου να του αφαιρέσει τα χρήματα.

Ο 29χρονος και η 24χρονη εντοπίστηκαν στο Διδυμότειχο την Τετάρτη, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. Το νεαρό ζευγάρι προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, ο 29χρονος δράστης που εργαζόταν στην περιοχή ως τσοπάνης και δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema, o ποινικολόγος Χρυσοβαλάντης Παντσίδης, ο οποίος έχει αναλάβει τους δυο κατηγορούμενους «η κοπέλα έχει καθαρό ποινικό μητρώο, ενώ με τα έως τώρα στοιχεία, δεν ενδείκνυται η συμμετοχή της σε αυτή την πράξη. Ο 29χρονος δράστης που ομολόγησε την πράξη του, ανέφερε ότι η 24χρονη δεν έχει καμία συμμετοχή και ανέλαβε ο ίδιος την όλη ευθύνη. Σεβόμαστε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, ωστόσο, έχουμε το δικαίωμα να καταφύγουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να ζητήσουμε την αποφυλάκιση της 24χρονης, με περιοριστικούς όρους».