Skip to main content

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: «Ναι» στη διπλή, «όχι» στην τριπλή συγχώνευση

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός εθνικός εκθεσιακός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη με τη συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

 

Τις επιφυλάξεις του αναφορικά με το σχέδιο της τριπλής συγχώνευσης των ΔΕΘ-Helexpo και ΟΠΕ εκφράζει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ισχυρός εθνικός εκθεσιακός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη με τη συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo. 
 
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι πρέπει να αναδειχθεί η ΔΕΘ ως έκθεση με διεθνές οικονομικό ενδιαφέρον, η οποία με την διευρυμένη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητά της θα προκαλεί επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
«Είναι ανάγκη, άμεσα, μέσα από τη διαβούλευση να προκύψει ορθολογική λύση σύμφωνη με τις προτάσεις των αρμοδίων φορέων της πόλης, (π.χ. επιμελητήρια και σύλλογοι των παραγωγικών φορέων, δήμοι) και τις διεθνείς πρακτικές που η ύπαρξη και η λειτουργία εκθεσιακών και συνεδριακών φορέων είναι διαφορετική από τους φορείς εξωστρέφειας της οικονομίας όπως π.χ. ο ΟΠΕ. Λύση απαραίτητη τόσο για το μέλλον του εκθεσιακού φορέα, όσο και για την ίδια τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία», σημειώνει με ανακοίνωσή του. 
 
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η κυριότητα στο  δημόσιο του οικοπέδου και η απόδοσή του στο δήμο για την αξιοποίησή του ως Μητροπολιτικού πάρκου προς όφελος των πολιτών, μετά τη μελλοντική μετεγκατάσταση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο. 
 
Ακόμη, σημειώνει την ανάγκη να αξιοποιηθεί και να ενισχυθεί το προσωπικό που με την εξειδίκευσή του αποτελεί ιμάντα της ανάπτυξης του εκθεσιακού φορέα.
 
«Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αφουγκραστούν το μέλλον για την ύπαρξη ενός εθνικού εκθεσιακού φορέα και ενός φορέα εξωστρέφειας, που με σχέδιο και αποτελεσματικότητα θα προβάλουν τα επιτεύγματα της ελληνικής και διεθνούς παραγωγικής διαδικασίας ο πρώτος και ο δεύτερος θα τα προωθεί στις αγορές του εξωτερικού», προσθέτει.