Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Θεμελιωμένα στοιχεία για παραπομπή Τσοχατζόπουλου

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία και φυσική αυτουργία για παράβαση του νόμου περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να πάρει το λόγο λίγο πριν αρχίσει η μυστική ψηφοφορία, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Άγγελος Μανωλάκης τάχθηκε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η καταγραφή των ενδείξεων που προέκυψαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία και θεμελιώνουν την πρόταση για την άσκηση ποινικής δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμα, ο κ Μανωλάκης τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί «πως δεν αρκεί μόνο η πρόταση για άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, αλλά επιβάλλεται να διαβιβαστεί το πόρισμα στην εισαγγελία για να διευκολυνθεί για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία και των επίορκων υπαλλήλων».

«Η Φέροσταλ» οργάνωσε ένα εκτεταμένο δίκτυο με υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να της ανατεθεί το έργο, ενώ 80 εκατ. ευρώ δόθηκαν για δωροδοκίες στην Ελλάδα χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι αποδέκτες τους, τους οποίους θα πρέπει να εντοπίσουν οι διωκτικές αρχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανωλάκης.

Τέλος, επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε Γερμανία και Ελλάδα για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και να ζητήσει και την ποινική καταδίκη των ενόχων.