Skip to main content

ΠΑΣΟΚ σε Θεοδωράκη: Κράτα τις υποδείξεις για το κόμμα σου

Του συνιστούμε πριν γίνει συνήγορος θέσεων της δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ξαφνική κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΚΟ του κόμματος και συγκεκριμένα για τα όσα είπε για την κεντροαριστερά. Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Θεοδωράκη τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως «το νέο που επικαλείται δεν έρχεται με λαϊκισμό».

«Τις υποδείξεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, να τις κρατήσει ο κ. Θεοδωράκης για το κόμμα του και τους βουλευτές του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

Όσον αφορά τα όσα είπε για την κεντροαριστερά, κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται την πρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό.

«Ο ενιαίος φορέας είναι ο τελικός στόχος όλων μας. Τα μεταβατικά βήματα –όπως από την αρχή της πρωτοβουλίας μας έχουμε προσδιορίσει - δεν πρέπει να είναι μετέωρα, απαιτούν συνεννόηση, καθαρές και όχι θολές απόψεις, και θα συζητηθούν και συνδιαμορφωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων» συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη και στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση κατά του προέδρου του Ποταμιού, σχετικά με τις αναφορές του κατά την ομιλία του για τις αστικές συγκοινωνίες:

Του συνιστούμε πριν γίνει συνήγορος θέσεων της δεξιάς, να διαβάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκτός εάν θέλει να μας πει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Αλλιώς ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα παπαγαλάκια της ΝΔ. Το «νέο», που επικαλείται δεν έρχεται με τον λαϊκισμό.

Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, επεσήμανε πως «δεν μιλά για συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε για την ένταξη του κόμματος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές διαφορές».

Σχετικά με την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε τους μηχανισμούς να επιβάλουν τους κανόνες τους. Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει. Ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει στους πολίτες τις θέσεις του για τις μεγάλες αλλαγές».

Αναλύοντας το σχέδιο του διατύπωσε εξήγησε ότι ο αρχηγός που θα εκλεγεί από τη βάση θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο, ενώ «τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν».

«Και καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία», συνέχισε.