Skip to main content

ΠΑΣ Γιάννενα- ΠΑΟΚ 0-1

Με το «χρυσό» γκολ του Φωτάκη στο 41ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 0-1 του ΠΑΣ στα Ιωάννινα, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για την «τεσσάρα» του Κυπέλλου.
Οι απουσίες των Κοντρέρας, Βιτόλο, του Γκαρσία, ο οποίος βρίσκεται στην Ουρουγουάη, και ο τραυματισμός του Εντίνιο δεν έκαμψαν τον Δικέφαλο, ο οποίος ήταν αποφασισμένος να φύγει με τη νίκη από τον βούρκο των Ζωσιμάδων. Ο Ελευθερόπουλος δεν επέτρεψε στον Φωτάκη να ανοίξει το σκορ στο 10’, ο Τριτσώνης δεν είδε κάτι το μεμπτό στο τράβηγμα του Κώτσιου στον Μουσλίμοβιτς ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο 17’, ο αμυντικός του ΠΑΣ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του…Ελευθερόπουλου, έπειτα από την επικίνδυνη σέντρα του Λίνο. Ένα φάουλ του Βραζιλιάνου στο 21’ κατέληξε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον ίδιο τρόπο στο 35’, δια πόδός Σαϊτιώτη. Ο Φωτάκης δυσκόλεψε με κεφαλιά τον Ελευθερόπουλο στο 38, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 43’, ωστόσο, ο διεθνής μέσος σκόραρε στην τρίτη και φαρμακερή απόπειρά του, ανοίγοντας το σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να φτάνει δις σε θέση βολής με τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος φορ, ωστόσο, αστόχησε στο 53’, ενώ νικήθηκε από τον Ελευθερόπουλο στο 55’.  Κι εκεί που όλα κυλούσαν κατ’ ευχήν, ήρθε στο 63’ άλλη μια ανόητη και ολίγον τι τραβηγμένη αποβολή, τούτη τη φορά του Αραμπατζή, να δυσχεράνει το έργο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, χρειάστηκε η διπλή επέμβαση του Χαλκιά στο φάουλ του Σαϊτιώτη και στο σουτ του Σίσιτς, ούτως ώστε ο ΠΑΟΚ να κρατήσει το προβάδισμά του. Έπειτα, το παιχνίδι δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ο ΠΑΟΚ αντιπαρέβαλε τη θαυμαστή αμυντική του συνέπεια και την οξυδέρκεια του Σάντος στο αριθμητικό πλεονέκτημα των Ηπειρωτών, κράτησε με σχετική άνεση το αποτέλεσμα και απέδειξε ότι ο αποκλεισμός στο Κύπελλο ήταν μια κακή παρένθεση, η οποία έκλεισε εκεί που άνοιξε. Πλέον, σειρά έχει ο Παναθηναϊκός.