Skip to main content

Παρουσιάζεται σήμερα στο ΑΠΘ το ιστορικό βιβλίο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Το έργο αφορά την ιστόρηση της δικαστικής ανάκρισης της υπόθεσης δολοφονίας του βουλευτή της αριστεράς, Γρηγορίου Λαμπράκη.

«Επιτελών το Καθήκον μου» είναι ο τίτλος του δίτομου έργου, του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστου Α. Σαρτζετάκη, που θα παρουσιαστεί σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είναι ένα έργο, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον συγγραφέα ως «εκπλήρωση χρέους προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και αφορά την ιστόρηση της δικαστικής ανάκρισης της υπόθεσης δολοφονίας του βουλευτή της αριστεράς, Γρηγορίου Λαμπράκη».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστου Α. Σαρτζετάκη, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Περικλής Α. Μήτκας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Βαλεργάκης.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κ.κ.:

• Ευάγγελος Βενιζέλος, τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ,

• Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης,

• Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ,

• Ιωάννης Κουκιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ,

• Κώστας Γαβράς, Σκηνοθέτης, και

• Βασίλης Βασιλικός, Συγγραφέας.