Skip to main content

Καμπάνια με μότο «Ε, όχι και το νερό!» - Παρόντες Μπουτάρης και Σίμος

Στη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιούνται δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης.

Η εκστρατεία ενημέρωσης «100 δράσεις κατά της ιδιωτικόποιησης του νερού», διάρκειας τεσσάρων μηνών, που ξεκινάει τον Φεβρουάριο και έχει στόχο τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Την καμπάνια, με μότο «Ε, όχι και το νερό!», πραγματοποιούν το «SOSτε Το Νερό», το «Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ», η «Καλλιστώ» και οι «Water Warriors», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Στη διάρκεια της εκστατείας θα πραγματοποιούνται δράσεις που έχουν στόχο «την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η ιδιωτικοποίηση».

Η καμπάνια θα κορυφωθεί στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αλλά και στις 18 Μαΐου, μία συμβολική ημερομηνία, καθώς τέσσερα χρόνια πριν, στις 18 Μαΐου του 2014, είχε διενεργηθεί το τοπικό δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης.

Οι διοργανωτές κάλεσαν κατά τη σημερινή εκδήλωση τους πολίτες είτε να οργανώσουν δράσεις είτε να εντάξουν σε ηδη προγραμματισμένες δράσεις ένα μήνυμα κατά της ιδιωτικοποίησης.

Το "παρών" έδωσαν στην παρουσίαση οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Νεάπολης-Συκεών, Γιάννης Μπουτάρης και Σίμος Δανιηλίδης.

Μάλιστα ο κ. Δανιηλίδης ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και υπογράμμισε πως η ΠΕΔΚΜ έχει ζητήσει συνάντηση εδώ και τρεις μήνες με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του νερού. Ο ίδιος ανέφερε πως η Ένωση θέλει να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για να θέσει το ζήτημα και να δηλώσει ότι παραμένει σταθερή στις απόψεις της. «Εμείς που μένουμε σταθεροί στις απόψεις μας δεν έχουμε συνειδησιακό πρόβλημα, αλλά ας δημιουργήσουμε πρόβλημα σε αυτούς που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν» σημείωσε ακόμα, αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού. 

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών αναφέρθηκε ακόμα και στα λόγια που είχε τονίσει στη συνάντηση όταν πριν από κάποια χρόνια πολιτεία και ΕΥΑΘ ενημέρωναν τις τρεις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους των εταιρειών, είπε: «Δεν ξέρετε κάτι. Ένα μεγάλο τμήμα του δικτύου των δεξαμενών και των αντλιοστασίων που σήμερα χρησιμοποιεί η ΕΥΑΘ είναι πρώην δημοτική περιουσία η οποία μεταβιβάστηκε ατελώς, δωρεάν, στον δημόσιο οργανισμό της ύδρευσης. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ανακαλέσουμε τις μεταβιβάσεις και έπειτα να πρέπει να κάνετε καμιά εκαστοριά εκατομμύρια επενδύσεις για να κάνετε καινούριες δεκαμενές και αντλιοστάσια. Θορυβήθηκαν τότε».

Εκπρόσωπος της διοίκησης Μπουτάρη ανέβηκε επίσης στο βήμα δηλώνοντας τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν όσοι ενδιαφέρονται στη σελίδα του facebook, «Ε, όχι και το νερό!».