Skip to main content

Παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών

Στη θεσσαλονίκη για επαφές η αντιπρόεδρος του ΕΒΕ του Καζακστάν στο πλαίσιο της παρουσίασης αγορών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και της Κεντρικής Ασίας.
Με στόχο την παρουσίαση αγορών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και της Κεντρικής Ασίας , η Γενική  Γραμματεία ΔΟΣ στο πλαίσιο της 74ης Δ.Ε.Θ παρουσίασε το Καζακστάν.Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Tatyana Zhdanova, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Καζακστάν.

Στην ομιλία της, η κυρία Zhdanova παρουσίασε στους παρευρισκόμενους έλληνες επιχειρηματίες το σύγχρονο πρόσωπο του Καζακστάν. Πρόκειται για μια αγορά εν πολλοίς ανεξερεύνητη από τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, όπως είπε ,ενώ αναφέρθηκε και  σε πολλά ενδιαφέροντα δεδομένα που σχετίζονται με το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.

 Η κα Zhdanova τόνισε ότι προωθούνται επενδυτικά σχέδια για τεχνολογικά πάρκα  καθώς  και έργα ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού στις έξι οικονομικές ζώνες σε όλη τη χώρα.

Το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των επενδυτών, οι φοροαπαλλαγές  και η κρατική στήριξη σε επενδυτές (εγχώριους και ξένους) αποτελούν ορισμένα  από τα πολλά ελκυστικά στοιχεία για την προσέλκυση επενδύσεων.

Το Καζακστάν, μια χώρα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου, αλλά και μεταλλευτικά κοιτάσματα, "γνώρισε" τα τελευταία χρόνια αύξηση έως και 20%, των ξένων επενδύσεων, με έμφαση στον τομέα της μεταποίησης. Τομείς όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η χημική βιομηχανία και οι μεταφορές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον επενδυτών.

Μετά το πέρας της ομιλίας της, η κυρία Zhdanova είχε κατ’ ιδίαν επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων που παρακολούθησαν την εκδήλωση και επέδειξαν ενδιαφέρον συνεργασίας με το Καζακστάν.

Η παρουσία της κυρίας Zhdanova στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης περιελάμβανε επίσης, συναντήσεις με εκπροσώπους του Σ.Ε.Β.Ε., του Σ.Β.Β.Ε., καθώς και επισκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία και συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών Επιμελητηρίων.