Skip to main content

Παρουσίαση λευκώματος για την πορεία του προσκοπισμού στην Καλαμαριά

Θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στις 7.30 το βράδυ στο δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Την έκδοση ενός φωτογραφικού λευκώματος μέσα από το οποίο διαγράφεται η 90χρονη πορεία του Προσκοπισμού στην Καλαμαριά, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στις 7.30 το βράδυ στο δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Το Λεύκωμα με τίτλο «Ο Προσκοπισμός στην Καλαμαριά: 90 χρόνια ιστορίας» έγινε σε συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Καλαμαριάς και αποτελεί απόδοση τιμής στους αδικοχαμένους προσκόπους του Αϊδινίου, των Σωκίων και της Κάτω Παναγιάς.

Στη εκδήλωση, το Λεύκωμα  θα παρουσιάσει ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΑΠΕ Ανανίας Τσιραμπίδης, ενώ η ιστορικός του Ι.Α.Π.Ε. Μαρία Καζαντζίδου θα αναφερθεί στα θύματα των προσκόπων της Μικρασιατικής καταστροφής. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία των παλαιών Προσκόπων και Οδηγών.