Skip to main content

O Βαρθολομαίος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέθεσε στεφάνι στις προτομές του Γεωργίου Τερτσέτη και του Αναστασίου Πολυζωϊδη στην Πλατεία Δικαιοσύνης

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) προς τιμή και μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη, Επισκόπου Αθηνών και Προστάτη των Νομικών.

Λίγο μετά τις 11:30, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέθεσε στεφάνι στις προτομές του Γεωργίου Τερτσέτη και του Αναστασίου Πολυζωϊδη στην Πλατεία Δικαιοσύνης και στη συνέχεια μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου μίλησε στην Πανηγυρική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου.

«Παρότι ζούμε στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε στραμμένο το βλέμμα στην "αγιοτόκο" και "συμβασιλεύουσα" Θεσσαλονίκη», επισήμανε κατά την ομιλία του ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης έκανε λόγο για «πνευματική συγγένεια» του Πατριαρχείου με τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης, ενώ εξήρε την προσφορά και την «ανεκτίμητη υπηρεσία» του Πατριαρχείου στη διατήρηση της πίστης στην Ορθοδοξία στις περιοχές υπό την σκέπη του Οικουμενικού Θρόνου, «σωτήριος για το δοκιμασμένο γένος μας», όπως είπε.

Στην εκδήλωση εκπροσωπεί την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ μεταξύ άλλων παρόντες είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών και εκπρόσωπο των δικηγορικών συλλόγων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης

 

H κατάθεση στεφανιού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη