Skip to main content

Ο Πολάκης χειρούργησε στο νοσοκομείο Ζακύνθου - Αντιδράσεις από ΠΟΕΔΗΝ

Για μη τήρηση του ιατρικού πρωτοκόλλου του χειρουργικού τομέα και κατάλυση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας τον κατηγόρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το «παρών» σε χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι αυτή του γιατρού και μάλιστα του χειρουργού είναι η δεύτερη ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού.

Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, ανήρτησε σχετικές φωτογραφίες μέσα από το χειρουργείο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αντιδράσεις από ΠΟΕΔΗΝ

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι «δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα και καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας», ενώ προσθέτει ότι οι γιατροί και οι ασθενείς των χειρουργείων προέρχονταν από άλλα νοσοκομεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νέο σόου Πολάκη τύπου Σαντορίνης. Χειρουργεί αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενο Προσωπικό (Ιατρικό, Νοσηλευτικό) και Ασθενείς από άλλα μέρη. Διακομιδή εγκύου γυναίκα με αγροτικό όχημα. Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πλήρη διάλυση του ΕΣΥ. Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κος Πολάκης βρίσκεται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους Ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το Προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν δύο Ασθενείς από άλλο μέρος.

Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος; Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα, καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας. Η κοινωνία της Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι σε αναβρασμό.

Είναι νόμιμο να χειρουργεί ο κος Πολάκης στο Νοσοκομείο Ζακύνθου;

Παρασκευή 28/04/2017 τέσσερις το απόγευμα η Διοίκηση, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής Γυναικολογικής του Γ.Ν. Ζακύνθου υποχρέωσαν αγροτική ιατρό που απαγορεύεται να διακομίσει με αγροτικό όχημα των τσιγγάνων έγκυο γυναίκα με πρόβλημα. Το αγροτικό όχημα με την έγκυο και την αγροτική ιατρό επιβιβάστηκε 16:00 στο ferry boat. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας».