Skip to main content

Παρών ο Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία - «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ σκληρός για να πεθάνει»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα», είπε ο πρόεδρος του κόμματος έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου

Ξεκίνησε στις 19:00 η προγραμματισμένη για σήμερα, δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος αυτή τη φορά και του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της νέας κρίσης που ξέσπασε στο κόμμα μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που ζητούσε τα μέλη εάν συμφωνούν με ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του κόμματος και των σκληρών αντιδράσεων που ξέσπασαν από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κασσελάκης έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα».

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να φανεί αν η κρίση που ξέσπασε με αφορμή του ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, θα επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει μια ανακωχή, έστω και πρόσκαιρη, παραπέμποντας το ζήτημα στο Συνέδριο του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη. Με βάση τις δηλώσεις, ωστόσο, των μελών, δεν προκύπτει ότι τα μέλη του οργάνου θα προσέλθουν με κοινή θέση.

Η χθεσινή πολύωρη συνεδρίασδη -κράτησε πάνω από 6 ώρες- χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, ενδιεκτικό της κατάστασης που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μην παραστεί μέσω τηλεδιάσκεψης, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Λονδίνο, όπου βρισκόταν. Κι όλα αυτά μόλις λίγες μέρες πριν το προγραμματισμένο συνέδριο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη.