Skip to main content

Παρολίγον... ρινγκ το δημοτικό συμβούλιο στο Ωραιόκαστρο (vids)

Απολυμένοι της καθαριότητας κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον του δημάρχου Αστ. Γαβότση. Τι δήλωσε ο κ.Γαβότσης για τα επεισόδια.

Άναψαν τα αίματα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, όταν απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας του δήμου κινήθηκαν απειλητικά κατά του δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Σύμφωνα με το politesoraiokastrou.gr, τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά τη τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος μάλιστα κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης δέχτηκε ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπο.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και απειλήθηκαν επεισόδια, όταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι κινήθηκαν κατά του δημάρχου. Επικράτησε κλίμα σύγκρουσης, ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Υπενθυμίζεται πως οι 53 απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας προσελήφθησαν κανονικά (με διαδικασία ΑΣΕΠ) στην εκπνοή του περασμένου έτους και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους, πριν αυτές λήξουν.

Στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου -που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ- η διοίκηση απέρριψε την πρόταση που είχε καταθέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση για αναμόρφωση προϋπολογισμού, με σκοπό να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι.

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κοινωνική ευαισθησία μας είναι δεδομένη κυρίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Έχουμε την καλή διάθεση, και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ώστε να εξευρεθεί τρόπος επίλυσης του προβλήματος που ανέκυψε με το έκτακτο προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας.

Πάνω από όλα όμως θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες χρηστής δημόσιας διοίκησης από τους οποίους δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε ούτε στο ελάχιστο. Η δημόσια διοίκηση ασκείται ή πρέπει να ασκείται κατ’ εξοχήν με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και όχι με βάση το συναίσθημα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρεσβεύουμε την κοινωνική αναλγησία.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή θέση την οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, εργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με σκοπό την εξεύρεση κάποιας βιώσιμης λύσης και απευθύνουμε την ύστατη στιγμή έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία να σκύψουν πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Καταδικάζουμε τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρόμοιες εικόνες δεν έχουν θέση στη σημερινή δημοκρατική κοινωνία μας και οπωσδήποτε δεν συντελούν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Λυπούμαστε που μερίδα της αντιπολίτευσης προσπάθησε – λαϊκίζοντας να εκμεταλλευτεί τη χθεσινή κατάσταση αντί να παραμείνει και να συμβάλει στην παραγωγή διαλόγου για εξεύρεση λύσης.

Για μια ακόμη φορά ακολούθησε τη γνωστή πεπατημένη της αποχώρησης φυγομαχώντας. Πολύ δε περισσότερο ο εμπνευστής της πρότασης των 4 της αντιπολίτευσης προτίμησε να απουσιάσει γνωρίζοντας το ανέφικτο της υλοποίησης των προτάσεων αυτών. Ας γίνει κτήμα όλων ότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είναι προορισμένη για την παραγωγή διαλόγου και έργου και όχι για τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων και φτηνής πολιτικής εκμετάλλευσης».

Δείτε βίντεο με τους απολυμένους συμβασιούχους να κινούνται εναντίον του δημάρχου Αστέριου Γαβότση: