Skip to main content

Παραιτήθηκε πριν...διορισθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η βασική αιτία έχει να κάνει με το ύψος των (περιορισμένων) οικονομικών απολαβών που του προτάθηκαν.

Η πληροφορία κυκλοφορούσε ατύπως εδώ και κάμποσο καιρό. Η Voria.gr, μάλιστα, σας είχε ενημερώσει σχετικά, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που προέκυψε. Ο λόγος αφορά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), για το οποίο σας είχαμε γράψει ότι ο μοναδικός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του CEO, Κ. Μιχαηλίδης, δεν την αποδέχεται και αποχωρεί. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η βασική αιτία έχει να κάνει με το ύψος των (περιορισμένων) οικονομικών απολαβών.

Για παράδειγμα, ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του CEO στο ΤΧΣ είχε ζητήσει να του καλύψουν τα έξοδα διαβίωσης στην Αθήνα, αφού έρχεται από το Λονδίνο. Ωστόσο, του το είχαν αρνηθεί και αυτό το αίτημα, όπως και μια σειρά από άλλα, αναλόγου ύφους, που είχε θέσει.

Και κάπως έτσι, τελικώς, όπως μαθαίνουμε τώρα, υπέβαλε και εγγράφως την παραίτηση του στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κάποιες προσπάθειες, που έγιναν από την πλευρά του, για να μεταπεισθεί, προσέκρουσαν στην κατηγορηματική άρνηση του υποψηφίου. Ρόλο σε αυτή τη στάση λέγεται ότι έπαιξε και η εμπειρία που αποκόμισε από μια συνεδρίαση του ΤΧΣ, στην οποία συμμετείχε ατύπως. Εκεί, λέγεται ότι αντιλήφθηκε πως ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να συνεννοηθεί, γι αυτό και αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά, αφήνοντας πίσω του ένα νέο κενό.