Skip to main content

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Air France - Ασυμφωνία για το μισθολογικό

Οι εργαζόμενοι του γαλλικού αερομεταφορέα απέρριψαν, με ποσοστό 55,44%, την πρόταση της μισθολογικής συμφωνίας που είχε τεθεί σε ψηφοφορία

Οι εργαζόμενοι στην Air France απέρριψαν, με ποσοστό 55,44%, την πρόταση της μισθολογικής συμφωνίας που είχε τεθεί σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο της εταιρείας Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο αερομεταφορέας.

Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία αυτή ανήλθε στο 80,33%. Ψήφισαν δηλαδή τέσσερις στους πέντε από τους 46.711 υπαλλήλους της Air France οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Προκειμένου να υπάρξει μια θετική διέξοδος από την παρούσα κρίση, είστε υπέρ της μισθολογικής συμφωνίας που προτάθηκε στις 16 Απριλίου 2018;».

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε αμέσως την παραίτησή του, καθώς είχε θέσει ως προϋπόθεση για να παραμείνει στη θέση του την έγκριση της πρότασης αυτής ώστε να μπει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η σημερινή ήταν η 13η απεργία για τους εργαζόμενους στην Air France τους τελευταίους δύο μήνες.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη και θα υποβάλω τις επόμενες ημέρες την παραίτησή μου στα Διοικητικά Συμβούλια της Air France και της Air France-KLM», είπε στους δημοσιογράφους ο Ζαναγιάκ, εκφράζοντας τη λύπη του για την απόρριψη της πρότασης.