Skip to main content

Παραιτήθηκε ο Μπόλαρης από την Περιφέρεια, η Παλιαδέλη στη θέση του

Ο παραιτηθείς περιφερειακός σύμβουλος ορίζει ως αντικαταστάτριά του την ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη – Σαατσόγλου.

Την παραίτησή του από περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης, που είχε ενημερώσει ήδη ότι δεν πρόκειται να κρατήσει και τις δυο θέσεις, έκανε πράξη τη βούλησή του, με επίσημη επιστολή στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Αντώνη Γυφτόπουλο.

Η Voria.gr είχε ενημερώσει πριν από λίγες μέρες για την πρόθεση του κ. Μπόλαρη, την οποία είχαν επιβεβαιώσει και στελέχη της παράταξής του «Συμμετέχω – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας». Ο κ. Μπόλαρης παραμένει επικεφαλής της παράταξης, χωρίς όμως να είναι περιφερειακός σύμβουλος.

Ο κ. Μπόλαρης ευχαριστεί στην επιστολή του (με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2015) προσωπικά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τα μέλη του οργάνου και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεργασία.

Επίσης, ο κ. Μπόλαρης δίνει λύση και στο ζήτημα της αντικατάστασής του, αφού ορίζει ως αντικαταστάτριά του την ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτή, Χρυσούλα Παλιαδέλη – Σαατσόγλου, που ήταν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της παράταξης, παρά το γεγονός ότι από τις εκλογές δεν είχε ενεργό συμμετοχή στα πεπραγμένα.



Για την παραίτησή του, ο κ. Μπόλαρης επικαλείται τα αυξημένα καθήκοντά του στο υπουργείο και συνεπώς των αυξημένων φόρτων εργασίας, που καθιστούν πολύ δύσκολη πλέον την παρουσία του και την παραγωγή ουσιαστικού έργου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.