Skip to main content

Παραιτήθηκε ο Ρακκάς από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο αναλαμβάνει ο Κωνσταντής Σεβρής, όπως αποφασίστηκε μετά από Γενική Συνέλευση της παράταξης.

Την παραίτησή του από το δημοτικό σύμβουλιο ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Γιώργος Ρακκάς.

Με λύπη μου ανακοινώνω την παραίτησή του, καθώς «είναι ένας άνθρωπος με ύφος και μαχητικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του δημοτικούς συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος. «Η παρουσία του Γιώργου Ρακκά παρά το ότι έχουμε διαφορές, πρόσθεσε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Ιδεολογικά συμφωνώ μαζί του γιτί πιστεύω ότι το λειτούργημα του δημάρχου δεν είναι επάγγελμα και δε πρεπει να ξεπερνά τις δύο θητείες. Η παράταξη του Ρακκά έμπρακτα το στηρίζει αυτό», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο Κωνσταντής Σεβρής, όπως αποφασίστηκε μετά από Γενική Συνέλευση της παράταξης.

«Δυστυχώς, ένα από τα πολλά δημοκρατικά κενά της ισχύουσας νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης) είναι ότι δεν προβλέπει διαδικασίες εναλλαγής στην εκπροσώπηση των πολιτών στα Συμβούλια των Δήμων: Έτσι, όποιοι Σύμβουλοι και όποιες παρατάξεις επιθυμούν να πραγματώσουν αυτήν την αρχή, η οποία βρισκόταν στα θεμέλια της ιστορικής δημοκρατίας αναγκάζονται να το πράξουν εμμέσως, δια της οδού των παραιτήσεων», αναφέρει ο κ. Ρακκάς στην επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

Όπως σημειώνει ο κ. Ρακκάς για την παράταξή του, «η εναλλαγή των πολιτικών καθηκόντων δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση, αλλά εκφράζει μια προγραμματική θέση, και μια τοποθέτηση επί της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας».

«Για την παραίτηση και την εναλλαγή, υπάρχει μια ανάγκη πιο ιδιαίτερη, που αφορά στην χώρα μας: Την ανάγκη να υπάρξει μια τοποθέτηση ενάντια στην ιδέα περί πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας που δυστυχώς καθιέρωσε ο τωρινός πρωθυπουργός της χώρας· ένας νέος άνθρωπος, που επέλεξε να διατηρήσει την καρέκλα της εξουσίας ενώ απέτυχε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, και που τώρα πολιτεύεται ενάντια σε κάθε προηγούμενή του αρχή και αξία. Και που σέρνει και άλλους ανθρώπους της γενιάς και της ηλικίας του σε αυτό το «κυνήγι της καρέκλας». Ακόμα και αν αυτά που θα κληθούν να εφαρμόσουν και να υπερασπιστούν είναι σίγουρο ότι θα ρημάξουν περισσότερο την ελληνική κοινωνία, και ιδίως θα θέσουν την μεγάλη πλειοψηφία των νεώτερων γενεών στο αποτρόπαιο αδιέξοδο: Μπροστά στην ανεργία, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που προσφέρουν ένα εισόδημα στο όριο της επιβίωσης ή της μετανάστευσης στο εξωτερικό.

»Έτσι, εμείς με την κίνησή μας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτήν την κατάπτωση: Να δείξουμε, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι με τον πρωθυπουργό, την Υπουργό Εργασίας, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη. Ότι υπάρχουν και κάποιοι, που δεν γραπώνονται στις θέσεις που αναδείχθηκαν, δεν τις κυνηγούν πάση θυσία, αλλά τις εγκαταλείπουν κιόλας, όταν αυτό συνάδει με τις αρχές, το πρόγραμμα και την στρατηγική τους».