Skip to main content

Παραιτείται ο Μ. Μπόλαρης από περιφερειακός σύμβουλος;

Τι είπε σε συνεργάτες του. Ακόμη δεν έχει καταθέσει επισήμως επιστολή παραίτησης. Ποιος είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του.

Την παραίτησή του από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται να είναι αποφασισμένος να υποβάλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μπόλαρης δεν έχει καταθέσει ακόμη κάποιο σχετικό αίτημα στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, όμως θεωρείται θέμα χρόνου να το κάνει, καθώς και ο ίδιος σε ανύποπτη στιγμή εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση, διότι δεν μπορεί να ασκεί και τα δυο καθήκοντα σε υπουργείο και περιφέρεια και επίσης ότι δεν είναι σωστό να κρατήσει και τις δυο θέσεις.

Προφανώς ο κ. Μπόλαρης θα παραμείνει επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που ο ίδιος δημιούργησε, χωρίς ωστόσο να την εκπροσωπεί στο περιφερειακό συμβούλιο, εφόσον κάνει πράξη την παραίτηση.

Η παράταξη του κ. Μπόλαρη, εκτός από τον ίδιο έχει και άλλα δύο εκλεγμένα μέλη, τον κ. Δημήτρη Μούρνο και την κ. Χρύσα Μπουφίδου.

Εφόσον παραιτηθεί ο κ. Μπόλαρης προτεραιότητα να τον αντικαταστήσει έχει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της παράταξής του Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη. Η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί τιμητικά ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της παράταξης και μάλιστα ο κ. Μπόλαρης είχε κάνει και ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή της στις περιφερειακές εκλογές.

Έκτοτε όμως η κ. Παλιαδέλη, που δεν εξελέγη, δε συμμετείχε στα της παράταξης και θεωρήθηκε από τα υπόλοιπα στελέχη «εκτός» αυτής.

Μόλις προέκυψε λοιπόν το ζήτημα παραίτησης του κ. Μπόλαρη, αυτό που συζητείται στην παράταξη είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του. Διερεύνηση για τις προθέσεις της κ. Παλιαδέλη δεν μπορεί να γίνει εφόσον δεν υπάρχει ακόμη επίσημη παραίτηση. Ωστόσο, θεωρείται «αδόκιμο» να πάρει τη θέση αυτή η κ. Παλιαδέλη, παρόλο που τη δικαιούται, ακριβώς επειδή, όπως υποστηρίζουν μέλη της παράταξης, μετεκλογικά δεν είχε καμιά ενεργό συμμετοχή σ' αυτή.

Όλα αυτά θα κληθεί να τα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μπόλαρης ως επικεφαλής, ο οποίος προφανώς θα συνεννοηθεί και με τα στελέχη του. Πρώτος σε σταυρούς πάντως στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς πρώτος επιλαχών για το περιφερειακό έδρανο ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος.