Skip to main content

Παραιτήθηκε από κοινοτικός σύμβουλος λόγω... εξωτερικού ο Αρετάκης

Ο νεαρός κοινοτικός σύμβουλος υπέβαλε την παραίτησή του στον Γιάννη Μπουτάρη - Αφήνει τη θέση του καθώς θα εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου της Ε' Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο Δημήτρης Αρετάκης στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο νεαρός κοινοτικός σύμβουλος αφήνει τη θέση του καθώς θα εγκατασταθεί στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Αρετάκη στο facebook:

Γαμώτο!
Είναι πιο δύσκολο από ότι περίμενα!
Λοιπόν,

Ξεκινάω

Πριν από λίγο υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Συμβούλου της Ε' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Η απόφαση μου για εγκατάσταση στο εξωτερικό δεν μου επιτρέπει να ασκήσω τα καθήκοντα μου όπως οφείλω και όπως θα ήθελα.
Ήταν Μάρτιος του 2014,όταν ξαφνικά βρέθηκα στο γραφείο του Δημάρχου να συζητάμε ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη στις ερχόμενες εκλογές. Δεν είχα καν κλείσει τα 23, δεν είχα καμία απολύτως ιδέα ή εμπειρία από πολιτική πραγματικότητα κι όμως με έκαναν, εκείνος και τα άλλα μέλη της Πρωτοβουλίας, να νιώσω μια σχετική ασφάλεια από την αρχή. Η αγάπη μου για την πόλη μου κι η επιθυμία μου να δουλέψω για αυτήν, μόλις είχαν βρει την ιδανική στέγη.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε για εμένα μια μεγάλη περιπέτεια, ένα «μεγάλο σχολείο» όπως συχνά το περιγράφω. Αυτή η γεμάτη περιπέτεια , όπως κάθε περιπέτεια, είχε τις ωραίες και τις άσχημες στιγμές της, τις νίκες και τις ήττες της, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις της και σίγουρα τις ατελείωτες συνεδριάσεις της. Θέλω ώρες για να την περιγράψω επακριβώς και να την αναλύσω. Ήταν όμως μία περιπέτεια, που θα την ξαναζούσα ευχαρίστως από την αρχή. Μια περιπέτεια για την οποίαν είμαι ευγνώμων-βλέπεις,δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους που θαυμάζουν * και πόσο μάλλον να δουλέψουν μαζί τους.

Ο προσωπικός μου απολογισμός ως Σύμβουλος αυτά τα 3 χρόνια είναι σύνθετος. Δεν έφτασα τις προεκλογικές μου προσδοκίες, διαψεύστηκα για αρκετά, εξοργίστηκα με διάφορα,νιώθω όμως ότι στο τέλος της ημέρας αντιμετώπισα υπεύθυνα κάθε μου υποχρέωση, νιώθω ότι βοήθησα την πόλη μου. Το σημαντικότερο επίτευγμα όμως όλων, θεωρώ, είναι πως αποδείξαμε στην πράξη ως Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη πως ο Δήμος πρέπει να μην φοβάται να ανοιχτεί στους νέους του, στο μέλλον της πόλης. Αντιθέτως, πρέπει να επενδύσει πάνω τους και αυτοί δεν θα απογοητεύσουν. Εγώ από την πλευρά μου, είμαι εδώ για να βοηθήσω ,με την μικρή μου εμπειρία , όποια και όποιον αποφασίσει πως θέλει να το αποπειραθεί. Οι μικρές μας ιδέες, θα φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές.

Πώς γίνεται τώρα άραγε να δείξω την ευγνωμοσύνη μου μέσα σε αυτό το κείμενο; Πώς να ευχαριστήσω σε λίγες γραμμές, όσες κι όσους με εμπιστεύθηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία; Πώς να απολογηθώ σε όσους μπορεί να απογοήτευσα ; Πώς να ευχαριστήσω την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη για την βοήθεια και την στήριξη; Τον κυρ Γιάννη που ήταν πάντα εκεί για να ακούσει κι όχι να ακουστεί; Και φυσικά, πώς να δείξω την αγάπη στους φίλους και την οικογένεια μου που με ανέχτηκαν και υπέμειναν τις περιέργειες των χρόνων αυτών; Θα το δούμε.

Στους ανήσυχους και περίεργους καιρούς που βιώνουμε , η διεκδίκηση ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος είναι διαρκής και ξεκινά από την παρέα μας και από την γειτονιά μας. Η δική μου γειτονιά μπορεί πλέον να άλλαξε, ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος.

Ένα μεγάλο, ειλικρινές κι εκ βαθέων ευχαριστώ σε όλους για αυτή την περιπέτεια.

Ελπίζω να είμαστε μαζί και για επόμενες.