Skip to main content

Παραιτήσεις για την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά ο Αριστείδης Φωκάς

Στην πρώτη ανακοίνωσής της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς ενώ τη στιγμή εκείνη ήταν δύο - Λίγο αργότερα προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση

Ευθύνες για την πρώτη λανθασμένη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχέση με την τραγωδία στο Άδενδρο, η οποία αύξανε τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις, ζητά από τον Οργανισμό ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

«Η Θεσσαλονίκη, η βόρεια Ελλάδα, συγκλονίστηκε από μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα σιδηροδρομική τραγωδία. Θεωρώ αυτονόητο πως θα υπάρξει άμεση διερεύνηση των αιτιών. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει ο κ. Φωκάς και προσθέτει:

«Ένα σχόλιο μόνο για την πρώτη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αύξησε τον αριθμό των νεκρών, παίζοντας με τον πόνο και την αγωνία εκατοντάδων συγγενών και φίλων των επιβατών: Αν υπήρχε ντροπή και τσίπα, θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί κάποιοι...».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που εκδόθηκε η πρώτη ανακοίνωση οι νεκροί ήταν δύο, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λίγο αργότερα προέβη σε διορθωτική ανακοίνωση. Την επόμενη ημέρα το πρωί κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ένας ακόμη άνθρωπος (δείτε εδώ).