Skip to main content

Απέπεμψε τον Σακελλαρίδη ο Τσίπρας - Η έδρα στον Βερναρδάκη

Την έδρα του Γ.Σακελλαρίδη στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ.Βερναρδάκης.

Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Την έδρα του στη Βουλή καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Θα ήθελα να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ.Τσίπρας ζήτησε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδώσει τη βουλευτική έδρα έπειτα από τις διαρροές στον Τύπο ότι δεν θα ψηφίσει το πακέτο συμπληρωματικών μέτρων -στα οποία περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στο καθεστώς προστασίας της α' κατοικίας- για την εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι «το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται».

H ανακοίνωση παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόησή του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

τελευταία ενημέρωση 11:10