Skip to main content

Παραίτηση Ρεβέκκας Καράσσο με αιχμές προς τη διοίκηση Μπουτάρη

«Έπειτα από τρία χρόνια φεύγω απογοητευμένη» δηλώνει η Κοινοτική Σύμβουλος Ρεβέκκα Καράσσο, στην επιστολή της παραίτησή της.

Δριμύτατες επικρίσεις σε βάρος της διοίκησης του δήμου καθώς και δημοτικών υπηρεσιών διατυπώνει στην επιστολή παραίτησής της από σύμβουλος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας η Ρεβέκκα Καράσσο.

Η κυρία Καράσσο υπέβαλε την παραίτησή της στις 19 Σεπτεμβρίου η οποία έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στην επιστολή, την οποία παρέδωσε στον Γιάννη Μπουτάρη, αναφέρεται σε μια σειρά περιστατικά προκειμένου να καταδείξει θέματα και καταστάσεις που η ίδια επιχείρησε να αλλάξει αλλά απέτυχε -με ευθύνη όπως υποστηρίζει των υπηρεσιών και της διοίκησης- και γι’ αυτό δηλώνει απογοητευμένη και υποβάλλει την παραίτησή της.

Η κυρία Καράσσο τονίζει στην επιστολή της ότι στρατεύτηκε με την «Πρωτοβουλία» για να «αντιμετωπίσουμε βασικά προβλήματα της Α’ Δημοτικής Κοινότητας και πιο συγκεκριμένα την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, την ηχορύπανση, την καθαριότητα».

Αναφέρει ότι στα τρία χρόνια της θητείας της ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, «επειδή θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Α’ Κοινότητας. Συμμετείχα ενεργά στην επιτροπή Αστικού σχεδιασμού για την εκπόνηση της Κανονιστικής Πράξης που απορρίφθηκε και προτιμήθηκε η ‘σαλαμοποίησή’ της, αφήνοντας πολλά ανοιχτά ‘παραθυράκια’…». Σημειώνει ότι «δυστυχώς, παρά τις προσδοκίες μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, η οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε δεν εφάρμοζε την υγειονομική διάταξη που όριζε τον τρόπο υπολογισμού των εξυπηρετούμενων ατόμων (δυναμικότητα επιχείρησης) στον υπαίθριο χώρο είτε εφάρμοζε επιλεκτικά και ερμήνευε κατά το δοκούν τις διατάξεις της ισχύουσας κανονιστικής στις εισηγήσεις της». 

Η κυρία Καράσσο κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου ότι δεν αντέδρασε στη νέα υγειονομική διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων/ποτών, με την οποία αυξάνονται τα τραπεζοκαθίσματα περίπου κατά 72%!

Αναφέρει, επίσης ότι όλες οι αποφάσεις της Α’ Κοινότητας για επιβολή κυρώσεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία προσφεύγουν οι καταστηματάρχες, «χωρίς ποτέ η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει το σκεπτικό των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης ώστε να βρει τον τρόπο και τη σωστή διατύπωση για να μην απορρίπτονται οι δικές μας». Συνεχίζοντας η κυρία Καράσσο αναφέρει ότι «η ανεπάρκεια της Νομικής Υπηρεσίας έγινε εξάλλου εμφανής και με τις πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την Αγία Σοφία και τη Νέα Παραλία, που απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη».

Τέλος, επικρίνει τη διοίκηση του δήμου για «έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας με τις Αντιδημαρχίες για έργα και εκδηλώσεις που γίνονται στις Κοινότητες», για «αποφάσεις που λαμβάνονται για τις Κοινότητες χωρίς να ζητείται η γνώμη τους», για «ανεπαρκείς ελέγχους στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου», για «απουσία ελέγχων για την παραβίαση των ωραρίων μουσικής». Τονίζει ότι ο ρόλος των Κοινοτήτων είναι υποβαθμισμένος «λειτουργούν μόνον ως μικρά ΚΕΠ, με ελάχιστες αρμοδιότητες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Καταλήγοντας η κυρία Καράσσο σημειώνει ότι «έπειτα από τρία χρόνια, αισθάνομαι απογοητευμένη, χωρίς κανέναν ενθουσιασμό, νιώθω ότι δεν μπορώ να προσφέρω κάτι στη Κοινότητα και γι’ αυτό σας υποβάλλω την παραίτησή μου».

Τη θέση της παραιτηθείσας κατέλαβε ο Στέλιος Ρίμπας.