Skip to main content

Παραίτηση Μπουτάρη από τη θέση του δημάρχου ζήτησε ο Καλαφάτης

Είναι ντροπή που έχουμε δήμαρχο τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά του, δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Την παραίτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου, ο οποίος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έθεσε θέμα ονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» και του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων.

«Είναι ντροπή που έχουμε δήμαρχο τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είπε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας, εμείς στη Θεσσαλονίκη ντρεπόμαστε που τον έχουμε δήμαρχο. Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στον Alpha.

Κάλεσε τον δήμαρχο «να αντιληφθεί οτι δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική». «Τον είχα εγκαλέσει να μη μιλάει για τέτοια θέματα. Δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβολιο», σημείωσε.

«Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Θεσσαλονικέων. Πλέον έχει μια υπηρεσία να προσφέρει στην πόλη, να υποβάλλει την παραίτησή του», είπε ο κ. Καλαφάτης.