Skip to main content

Παρεμβάσεις ΚΕΔΕ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρόγραμμα Εναρμόνησης

Στις ομόφωνες αποφάσεις του το προεδρείο της ΚΕΔΕ προχώρησε κάνοντας αποδεκτές τις εισηγήσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών.

Την άμεση τροπολογία των όρων της προκήρυξης για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», οι οποίοι στερούν από σχεδόν 50.000 παιδιά τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, ζητά με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για χιλιάδες εργαζόμενους να μείνουν απλήρωτοι επί μήνες.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τον μεγάλο κίνδυνο το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να τιναχθεί στον… αέρα, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία στο διάστημα που έπρεπε να ετοιμάσουν το νομοθετικό πλαίσιο μετάβασης στο νέο καθεστώς δεν έχουν πράξει το ελάχιστο.

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας ή αμέλειας είναι οι δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς να μην μπορούν το Σεπτέμβριο να υπογράψουν συμβάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος που εξυπηρετεί περισσότερους από 100.000 ανήμπορους, ηλικιωμένους, ανάπηρους και μοναχικούς συνανθρώπους μας.

Στις ομόφωνες αποφάσεις του το προεδρείο της ΚΕΔΕ προχώρησε κάνοντας αποδεκτές τις εισηγήσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, και αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Σίμου Δανιηλίδη για τα δύο κρίσιμα αυτά θέματα. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του κορυφαίου συλλογικού οργάνου των δήμων υιοθέτησε τις επισημάνσεις του Σ.Δανιηλίδη για τα τραγικά προβλήματα που θα δημιουργήσει στις τοπικές κοινωνίες η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης», όσο και τους κινδύνους που απειλεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», υιοθετώντας ταυτόχρονα και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε.