Skip to main content

Παρέμβαση του ΚΚΕ για το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μεσημβρίας

Ερώτηση του ΚΚΕ για το σχολείο του Δήμου Χαλκηδόνας που αντιμετωπίζει έλλειψη δασκάλων των ειδικοτήτων Πληροφορικής και Μουσικής.

Ερώτηση προς τον υπουργό  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, επισημαίνοντας τα προβλήματα στη λειτουργία του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μεσήμβριας του Δήμου Χαλκηδόνας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για αδυναμία εφαρμογής ενός κανονικού προγράμματος από τα περισσότερα ολοήμερα, γεγονός που, όπως αναφέρουν, οδηγεί στην υποβάθμισή τους.

Όπως τονίζουν, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της έλλειψης δασκάλων των ειδικοτήτων Πληροφορικής και Μουσικής στο σχολείο της Ν. Μεσημβρίας.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ερώτηση:

Την ώρα που η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε όλους τους τόνους επισημαίνουν ότι φέτος για πρώτη χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία, ότι επήλθε επιτέλους η "κανονικότητα". Η καθημερινότητα στα σχολεία δείχνει ότι τα περισσότερα Ολοήμερα δεν μπορούν να φτιάξουν κανονικό πρόγραμμα μέχρι τις 16.00 και στην ουσία υποβαθμίζονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μεσήμβριας του Δήμου Χαλκηδόνας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, όπου η έλλειψη δασκάλων των ειδικοτήτων Πληροφορικής και Μουσικής, έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα το ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να λειτουργήσει άμεσα και με πλήρες πρόγραμμα το Ολοήμερο Δημοτικό Νέας Μεσήμβριας του Δήμου Χαλκηδόνας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής