Skip to main content

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το ρατσιστικό παραλήρημα Δαβάκη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό που εκτυλίχτηκε στη Βουλή.

Παρέμβαση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το ρατσιστικό παραλήρημα, όπως το χαρακτηρίζει, του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέμβει στη συγκεκριμένη δήλωση βουλευτή του, γίνεται κι εκείνος συνυπεύθνος, ενώ κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ακροδεξιάς τάσης της ΝΔ που έχει επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη  σύρεται  όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», ξεκινά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές  ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων:  «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

«Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.