Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για στημένα ματς και παράνομο στοίχημα στην ΕΠΣΜ

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα ηλεκτρονικού εγκλήματος Αναστασία Καλαιτζή η οποία είναι αρμόδια να παραγγείλει προακαταρκτική εξέταση.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα προκάλεσε η καταγγελία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) για την εμφάνιση αγώνων Κυπέλλου σε παράνομες διαδικτυακές σελίδες στοιχήματος, την 11η Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης διερευνούν ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες για το Κύπελλο της ΕΠΣΜ, μετά την έγγραφη καταγγελία της Ένωσης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, το υφυπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ κά, σύμφωνα με την οποία, έξι αγώνες Κυπέλλου ερασιτεχνικών κατηγοριών, που διεξήχθησαν την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου, όπου προσφέρονταν για ζωντανό στοιχηματισμό.

Η ΕΠΣΜ κινητοποιήθηκε, όταν προπονητής τοπικού σωματείου φέρεται να κατήγγειλε ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας του -η οποία αγωνίστηκε σ' ένα από τα επίμαχα ματς- ομολόγησε ότι προκάλεσε την αποβολή του στο παιχνίδι, επειδή είχε «ποντάρει» σ' αυτό το γεγονός. Από τη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν παράγοντες της ΕΠΣΜ, φαίνεται να έγιναν και στα υπόλοιπα παιχνίδια διάφορα πονταρίσματα, που αφορούσαν ακριβή σκορ, νικητές αγώνων κά. 

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα ηλεκτρονικού εγκλήματος Αναστασία Καλαιτζή η οποία είναι αρμόδια να παραγγείλει προακαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της "στοιχηματικής απάτης μέσω διαδικτύου".

Η ΕΠΣΜ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές να προλάβουν τη "χειραγώγηση και τη διάλυση" του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη.