Skip to main content

Παρέμβαση για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ζητά το Ποτάμι

Η αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΒ, Ζαχαρία Γκίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Μαζαράκο

Την παρέμβαση της κυβέρνησης για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ζήτησε το Ποτάμι, αντιπροσωπεία του οποίου είχε συνάντηση με το ΔΣ της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και χρειάζονται άμεση λύση από την κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρατική επιδότηση, είναι:

1. Η παρακράτηση του 20% των κερδών της εταιρείας λόγω χρεών από τα παρελθόντα έτη. Εκτιμάται ότι με ένα ποσοστό τουλάχιστον του 5% η εταιρεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο έργο της.

2. Η μη δυνατότητα διαχείρισης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού κατά την κρίση της εταιρίας.

3. Η μη διατήρηση του επιδόματος επικινδύνου εργασίας, του επιδόματος σίτισης, της ιδιωτικής ασφάλισης κινδύνου και ζωής και η αύξηση του υπερωριακού κόστους εργασίας (σήμερα είναι περίπου 2,7 ευρώ ανά ώρα).

Αυτά αποτελούν θέματα ζωτικής σημασίας για το προσωπικό, προκειμένου να υπάρξει εργασιακή ειρήνη, που είναι θεμελιώδες συστατικό για να βρεθεί η εταιρεία σε ανοδική τροχιά.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί το ταχύτερο ότι η ΕΑΒ αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο σε πλούτο τεχνογνωσίας, σε επιστημονικό αεροπορικό υλικό και όχι μόνο, όπου έχουν δαπανηθεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του από το 1975 που γεννήθηκε, που εφόσον αξιοποιηθεί κατάλληλα από την Πολιτεία θα έχει να συνεισφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία, στην επιστημονική κοινότητα και στις Ένοπλες Δυνάμεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία του Ποταμιού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΒ, Ζαχαρία Γκίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιώργο Μαζαράκο.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Άμυνας, Γιώργος Τσιτσιλιάνος, ο συντονιστής του τομέα Άμυνας, Μανώλης Κανδηλάκης και ο εμπειρογνώμονας του τομέα, Χρυσόστομος Ζάκας.