Skip to main content

Παρέμβαση αναρχικών στο ΑΠΘ ενάντια στις ναρκοπιάτσες

Η ομάδα στο κείμενό της υποστηρίζει ότι «κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η παρουσία της ναρκοπιάτσας στο πανεπιστήμιο δεν εδραιώνει προβλήματα»

Παρέμβαση ενάντια στις ναρκοπιάτσες και την καταστολή πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η «Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριώνQuietaMovere».

Κατά την παρέμβαση διανεμήθηκε κείμενο και γράφτηκαν σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης συνθήματα «ενάντια στις ναρκοπιάτσες και στους θεσμικούς φορείς που τις συντηρούν (βλ. κράτος, μπάτσοι, πρύτανης) και ταυτόχρονα ανοίγουν τον δρόμο για την καταστολή». Παράλληλα γράφτηκαν και αντιφασιστικά συνθήματα.

Όπως σημειώνει η ομάδα στο κείμενό της, «κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η παρουσία της ναρκοπιάτσας στο πανεπιστήμιο δεν εδραιώνει προβλήματα».

«Τάχα μου δε γνωρίζουν κράτος και αστυνομία τι συμβαίνει εδώ και καιρό αφότου αφήσανε “σιωπηλά” τον χώρο του πανεπιστημίου να γίνει πεδίο δράσης του παρακράτους, δηλαδή των ναρκομαφιών; Τα περιστατικά, που θίγουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια, είναι πολλά. Από το γενικότερο αίσθημα φόβου, τις ληστείες μέχρι και το βιασμό μιας κοπέλας από ναρκέμπορους και τον ξυλοδαρμό φίλου της τον περασμένο Νοέμβρη. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από όταν είδαμε τους θανάτους δυο συνανθρώπων μας από υπερβολική δόση. Καιρό τώρα έχει έλθει η στιγμή να επιρριφθούν οι ευθύνες», σημειώνεται στο κείμενο.