Skip to main content

Το παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές στη συνάντηση του δημάρχου Παύλου Μελά με παραγωγούς

Οι πρόεδροι των σωματείων των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών ζήτησαν από τον δήμαρχος περαιτέρω αστυνόμευση

Με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Ασλανίδη και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Ανακύκλωσης, Οχημάτων και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Παντελεήμων Αδαμούδη συναντήθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Κώστας Καρυπίδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών έθεσαν το ζήτημα που αφορά τους παράνομους πωλητές, ζητώντας καλύτερη και πιο αυστηρή αστυνόμευση.

«Όπως είναι γνωστό οι παράνομοι πωλητές βρίσκονται στις παρυφές των λαϊκών αγορών και λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Συνέπεια να χάνονται έσοδα, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από το κράτος, αφού δεν αποδίδουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα όμως τίθενται σοβαρά ερωτήματα και για τη υγεία των πολιτών αφού κανείς δεν γνωρίζει τη προέλευση των προϊόντων που διαθέτουν» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Ασλανίδης, προστίθεται, κατανόησε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε πως η δημοτική αρχή θα κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας. Οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών ανέλαβαν τη δέσμευση να συντονίσουν τις προσπάθειες, ώστε οι χώροι να παραδίνονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μάλιστα για τον λόγο αυτό θα εκδώσουν και θα διανέμουν σχετική ανακοίνωση προς τους πωλητές που δραστηριοποιούνται τόσο στις λαϊκές αγορές του δήμου Παύλου Μελά όσο και ευρύτερα.