Skip to main content

Παρεμπόριο λουλουδιών ενόψει Χριστουγέννων καταγγέλει το ΕΕΘ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να μην προτιμούν τους παράνομους διακινητές.

Παρεμπόριο λουλουδιών εντοπίζεται και πάλι φέτος κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης.
 
«Μέλη του Επιμελητηρίου μας κατήγγειλαν ότι δυστυχώς και φέτος ανθεί το παραεμπόριο φυτών και λουλουδιών ενόψει Χριστουγέννων. Πλανόδιοι πωλητές διακινούν χωρίς κανένα παραστατικό έγγραφο κάκιστης ποιότητας αλεξανδρινούς και άλλα λουλούδια, εντελώς ανενόχλητοι», αναφέρει ο κ. Ζορπίδης και προσθέτει:

«Την ίδια ώρα, οι καταστηματάρχες παλεύουν να επιβιώσουν για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και όλες τις επιβαρύνσεις που τους χρεώνει το ελληνικό κράτος. Ένα κράτος που δυστυχώς ξέρει μόνο να εισπράττει και όχι να φροντίζει ώστε να προστατεύει τους νομιμόφρονες που κερδίζουν πολλά από το παραεμπόριο».

Το ΕΕΘ, όπως είπε ο κ. Ζορπίδης, για μία ακόμη φορά κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πολιτείας, από την Οικονομική Αστυνομία και την ΑΑΔΕ μέχρι τους Δήμους να κάνουν επιτέλους κάτι ώστε να πατάξουν το παραεμπόριο.

«Επίσης απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να μην προτιμούν τους παράνομους διακινητές γιατί συμμετέχουν σε ένα κύκλο μαύρου χρήματος, ενώ θα καταλήξουν έχοντας στο σπίτι τους κάκιστης ποιότητας προϊόντα για τα οποία δεν θα μπορούν να διαμαρτυρηθούν σε κανέναν. Αντ' αυτού να προτιμούν πάντα καταστήματα στεγασμένου εμπορίου, τα ανθοπωλεία της γειτονιάς τους», καταλήγει.