Skip to main content

Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό για την 47χρονη γυναίκα - αράχνη

Η 47χρονη δράστις είχε κριθεί ένοχη, το 2009, για την στυγερή δολοφονία του συζύγου της, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης

Την ποινή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, για την 47χρονη γυναίκα που κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Επέβαλε ισόβια δεσμά στην κατηγορούμενη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» ενώ με την ίδια ποινή είχε καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν τα παρακάτω: Με βούλευμα παραπέμπεται να δικαστεί για «ανθρωποκτονία από κοινού» ο φερόμενος ως συνεργός της ο οποίος είναι φυγόδικος. Το 2009, απέδρασε από τις φυλακές Αλικαρνασσού, κατά τη διάρκεια άδειας και σήμερα μάλλον βρίσκεται στη Ρωσία.

Ο αστυνομικός μάρτυρας είπε  ότι η κατηγορουμένη άλλαζε συνεχώς καταθέσεις. «Αντί να ξεμπλέξει το κουβάρι, το έμπλεκε. Αρχικά είπε ότι ήταν στο μπάνιο και άκουσε πυροβολισμούς. Όταν φτάσαμε ο γιος ήταν σοκαρισμένος ενώ για αυτήν δεν θυμάμαι να ήταν ταραγμένη. Στη συνέχεια πήρε την ευθύνη» κατέθεσε στο ΜΟΕ.

Στην απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε ότι: «Έκανα παράπονα ότι με χτυπάει στον Π. (τον  φυγόδικο συγκατηγορούμενο). Του είπα να στείλει κάποιον να τον τιμωρήσει αλλά όχι να τον σκοτώσει. Δεν ήθελα να σκοτώσει τον πατέρα των παιδιών μου. Από τύψεις πήγα και το είπα στην αστυνομία. Άλλο ήθελα και άλλο έγινε. Δεν μπορούσα να φύγω από τον Σ. (τον σύζυγο) με τίποτα, θα με σκότωνε».

Για τη σκηνή του εγκλήματος είπε ότι δεν είδε τίποτα: «Ήμουν στο μπάνιο και πήρα τηλέφωνο τον Π. Τον ρώτησα "πότε θα στείλεις τον άνθρωπο; Ήξερα ότι είχε άδεια. Μου είπε "άφησε το κλειδί έξω από την πόρτα"».

Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2009. Ο 46χρονος ομογενής δολοφονήθηκε μπροστά στην είσοδο του σπιτιού του, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Ο δράστης τον πυροβόλησε 7 φορές με πιστόλι και εξαφανίστηκε.