Skip to main content

Παρέμβαση της Ν. Λάρισας για τα προβλήματα στεγανότητας στο Λύκειο Δομένικου

Άμεσα αντέδρασε η νομαρχία Λάρισας στη διαμαρτυρία της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου - Λυκείου Δομένικου Ελασσόνας για το γεγονός ότι το σχολείο εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στεγανότητας.
Άμεσα αντέδρασε η Νομαρχία Λάρισας στη διαμαρτυρία της σχολικής κοινότητας και των γονέων του Γυμνασίου Λυκείου Δομένικου Ελασσόνας για το γεγονός ότι το σχολείο, που βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής, εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στεγανότητας κατά τις τελευταίες, ισχυρές βροχοπτώσεις.

Μετά από οδηγίες του νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού, κλιμάκιο μηχανικών με επικεφαλής και τον αντινομάρχη έργων, κ. Χρ. Καλομπάτσιο, επισκέφθηκε χθες το σχολείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο θα λυθεί, όπως τονίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα.

Όπως είναι γνωστό, το Γυμνάσιο Λύκειο Δομένικου επεκτείνεται από τη Νομαρχία με την προσθήκη ενός ορόφου που θα περιλαμβάνει έξι επί πλέον αίθουσες, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έξι τουαλέτες, ασανσέρ κλπ. Το έργο -προϋπολογισμού 950.000 ευρώ- ξεκίνησε κανονικά, αφού ξεπέρασε δικαστικές εμπλοκές μεταξύ εργολάβων, και βρίσκεται στη φάση τοποθέτησης της στέγης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εταιρείας, λόγω βροχών οι συγκεκριμένες εργασίες καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν νερά στην πλάκα του υφισταμένου κτιρίου που πέρασαν στο εσωτερικό του σχολείου, προκαλώντας ζημιές και δυσχεραίνοντας τα μαθήματα. Χθες, μετά την επίσκεψη δόθηκε η εντολή για άμεση έναρξη των εργασιών.

Όπως τονίστηκε από τον εργολάβο, οι εργασίες τοποθέτησης της στέγης θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα λόγω των βροχών, ενώ επί πλέον, το σχολείο - που αναμένεται να περατωθεί ως το καλοκαίρι- δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότατας, όπως αποφάνθηκαν οι μηχανικοί της νομαρχίας που το εξέτασαν απαντώντας στους φόβους των γονέων.