Skip to main content

Παρέμβαση Ψωμιάδη για το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου

Επιστολή στην Υπουργό Υγείας για το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ζητώντας την άμεση κάλυψη των θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Επιστολή στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαγλιβερίου απέστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο  νομάρχης ζητά από την υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη των θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την εν γένει ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Όπως επισημαίνει ο Π. Ψωμιάδης, «το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, καθώς καλείται να καλύψει τις ανάγκες 15.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Με δεδομένη την αποδυνάμωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, προκύπτουν τεράστια κενά στην πραγματοποίηση των εφημεριών και των εξετάσεων των ασθενών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται με τεράστιες αναμονές».

«Δεν είναι δυνατόν να αποδυναμώνονται τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας, τη στιγμή που υποτίθεται ότι η αποκέντρωση σε κάθε τομέα (και στην Υγεία) παραμένει στρατηγική πολιτική επιλογή και στόχος της κυβέρνησης», καταλήγει στην επιστολή του ο νομάρχης.