Skip to main content

Παρέμβαση Λοβέρδου για χορήγηση υποδημάτων σε διαβητικούς

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκάλεσε το γεγονός ότι διευθύντρια του ΙΚΑ εκτίμησε πως ο ακρωτηριασμός ασθενών με διαβήτη κοστίζει λιγότερο από ό,τι τα ειδικά παπούτσια με τα οποία μπορούν να αν
Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε η εκτίμηση διευθύντριας του ΙΚΑ πως ο ακρωτηριασμός ασθενών με διαβήτη κοστίζει λιγότερο από ό,τι τα ειδικά παπούτσια με τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της ασθένειας.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή, χαρακτήρισε απαράδεκτο το θέμα, ενώ ζήτησε την άµεση επίλυση του από τη διοίκηση του ΙΚΑ και εντός των ηµερών αναµένεται απάντηση στο πάγιο αίτηµα των ασθενών µε διαβήτη να καλύπτει το ασφαλιστικό ταμείο το κόστος αγοράς των ειδικών παπουτσιών. Να σημειωθεί πως οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν από 300 έως 450 ευρώ από την τσέπη τους για την αγορά αυτών των ειδικών υποδηµάτων.

Μιλώντας στο MEGA, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ.Σπυρόπουλος, τόνισε πως δεν γνώριζε για την υπόθεση πριν από τη δηµοσιοποίηση της απάντησης των υπηρεσιών του ΙΚΑ στον σύλλογο των ασθενών, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άμεσα λύση στο θέμα. «Θα προασπίσουμε και τους διαβητικούς και το ίδρυμα από τις σκοπιμότητες», τόνισε ο κ.Σπυρόπουλος.