Skip to main content

Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο Βόλο

Στην κατασκευή ειδικών ραμπών στα πεζοδρόμια κεντρικών οδικών αρτηριών του Βόλου προχωρά η Δημοτική Αρχή με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις υποδομές της πόλης και των εν γένει μετ
Στην κατασκευή ειδικών ραμπών στα πεζοδρόμια κεντρικών οδικών αρτηριών του Βόλου προχωρά η Δημοτική Αρχή με στόχο τη  βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις υποδομές της πόλης και των εν γένει μετακινήσεών τους. Το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη του Δημάρχου Βόλου, κ. Αλέκου Βούλγαρη, με εκπροσώπους του Σωματείου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Ιππόκαμπος», οι οποίοι του έδωσαν λεπτομερή κατάσταση με τα σημεία που χρήζουν άμεσης βελτίωσης. Ο κ. Βούλγαρης προώθησε την κατάσταση στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με την εντολή να κατασκευασθούν άμεσα ράμπες στα πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων, όπως είναι η Κ. Καρτάλη, αλλά και και στις συνοικίες, κυρίως σε χώρους άθλησης, σχολεία, πλατείες και πάρκα.

Επίσης, παρασχέθηκε η διαβεβαίωση προς τα μέλη του Σωματείου ότι η Δημοτική Αστυνομία θα  πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους διασφαλίζοντας ότι οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο Βόλο δε θα καταλαμβάνονται από ασυνείδητους οδηγούς. Οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ εξήραν δε, την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει και υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για τις μετακινήσεις σε όλη την πόλη ατόμων με κινητικά προβλήματα, με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων.