Skip to main content

Παρέλαση ξένων funds για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Ποιοι εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να κλείσουν συμφωνίες με τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια.

Επιμένουμε ότι η υπόθεση κόκκινα δάνεια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, από πλευράς επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην Ελλάδα. Γι' αυτό και συρρέουν ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι στη χώρα μας, για το σκοπό αυτό, το τελευταίο διάστημα. Μαθαίνουμε, για παράδειγμα, ότι στην Αθήνα εμφανίστηκε και τρίτος, ξένος, ενδιαφερόμενος, που θέλει να μπει στη συγκεκριμένη αγορά.

Ο λόγος αφορά στην ισπανική επενδυτική τράπεζα Nmas1 Dinamia SA (N+1) η οποία δραστηριοποιείται στο λεγόμενο mid market, δηλαδή σε επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας έως και 500 εκατ. ευρώ. Μαθαίνουμε επίσης ότι έχει ήδη συστήσει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα, γι' αυτόν τον σκοπό, έχει προσλάβει στελέχη από την τοπική αγορά και ετοιμάζεται να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και μάλιστα δυναμικά.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος. Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο άνοιξε ένα fund που ειδικεύεται στο χώρο, σε όλη την Ευρώπη, εδώ και χρόνια, το ΚΚR, ενώ σας γράφαμε και για έναν ακόμα Ισπανό CEO, που κυκλοφορεί πέριξ της πλατείας Συντάγματος επιδιώκοντας να κλείσει συμφωνία με ελληνική τράπεζα στο κομμάτι της διαχείρισης κόκκινων δανείων. Τελικώς, όπως προέκυψε αργότερα, επρόκειτο για τον επικεφαλής της Actua (που βρίσκεται ακόμα στην Αθήνα – ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι) και έχει προσεγγίσει την Alpha Bank. Η οποία Alpha Bank έχει συμπράξει ήδη και με την KKR για τον ίδιο λόγο (από κοινού με την Eurobank), αλλά εξετάζει και ένα παράλληλο joint venture με τους Ισπανούς.