Skip to main content

Παρέλαση από μαθητές και ΣΥΡΙΖΑ στην Τσιμισκή

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ. Πορεία από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του ΟΧΙ.

Οι μαθητές από σχολεία πέρασαν μπροστά από την εξέδρα, που βρισκόταν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σε απόσταση 200 περίπου μέτρων, πριν και μετά την εξέδρα και κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες και επεισόδια από θεατές.

Οι πολίτες κρατήθηκαν σε απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό Τσιμισκή και στη διάρκεια της παρέλασης ζητούσαν από τους μαθητές να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά.

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα πεζοδρόμια, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, χειροκρότησε τους μαθητές.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν τη δική τους παρέλαση για να συναντήσουν την αντίδραση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Τελικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε διαμαρτυρία, παρελαύνοντας και αυτοί στην Τσιμισκή με πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

«Η μαθητική νεολαία είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα που θα ενθαρρύνει τα όνειρα των νέων ανθρώπων, που θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητά τους. Μια άλλη Ελλάδα, Ευρωπαϊκή, σύγχρονη χωρίς τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

«Θέλουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς  να συμμετέχουν στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις και να μη δυσκολεύονται, αποτρέπονται ή ταλαιπωρούνται από τα μέτρα ασφάλειας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα τα μέτρα αστυνόμευσης των εορταστικών εκδηλώσεων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Νέα Παραλία.