Skip to main content

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη και θα έχει... διάρκεια

Στα αξιοσημείωτα του νέου κύματος καύσωνα είναι ότι οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερες από ό,τι στη Νότια.

Με «καυτές» διαθέσεις μπαίνει ο Αύγουστος, καθώς ένα νέο, παρατεταμένο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει το σύνολο της χώρας, από την Πέμπτη έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Χαρακτηριστικό του νέου κύματος καύσωνα δεν θα είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος δεν θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 42 βαθμούς κατά τόπους, αλλά η παρατεταμένης διάρκειας παραμονή του στα ηπειρωτικά της χώρας, για τουλάχιστον 7 ημέρες, και η θεαματική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιακών τιμών, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι σταδιακά αυξανόμενη και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, ξεκινώντας από τα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τόπους η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Καθημερινά, έως και την Τρίτη 8 Αυγούστου οι μέγιστες τιμές θερμοκρασιών θα αυξάνονται κλιμακωτά.

Στα αξιοσημείωτα του νέου κύματος καύσωνα είναι ότι οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερες από ό,τι στη Νότια. Για παράδειγμα, την Πέμπτη ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη θα φλερτάρει με τους 38-39 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό του νομού, έως 36 μέσα στην πόλη), τη στιγμή που στην Αθήνα οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, τιμές καύσωνα θα παρατηρούνται και στα νότια της χώρας, ως αποτέλεσμα της εξασθένησης των μελτεμιών.