Skip to main content

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου ζητεί η ΠΟΦΕΕ

Επιστολή της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών στην Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τoν Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή

Τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων στις 26 Ιουλίου, ζητεί η ΠΟΦΕΕ με επιστολή της προς την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τoν Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Όπως εξηγεί η ΠΟΦΕΕ, «γνωρίζοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά την διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από την αρχή είχε προτείνει ως καταληκτική ημερομηνία για τα Φυσικά Πρόσωπα την 15/7 και για τις Νομικές Οντότητες την 30/6, όπως και πολύ σωστά ορίστηκε, αλλά μόνο για τις Νομικές Οντότητες».

Όμως, σημειώνει, «τα θέματα που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, όπως ενδεικτικά με τους κωδικούς 037 και 021 που αφορούν την εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1 καθώς και το γεγονός ότι το Έντυπο Ν δεν έχει εναρμονιστεί με τις νέες αλλαγές του εντύπου και της απεικόνισης του νέου τρόπου υπολογισμού των δόσεων, δεν έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την ομαλή διεξαγωγή της υποβολής τόσο των Φυσικών Προσώπων όσο και των Νομικών Οντοτήτων».

Για τον σκοπό αυτό, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., - δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος (ημερομηνία πληρωμής πρώτης δόσης: 31/7) - θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία των Φορολογικών Δηλώσεων των Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων στις 26 Ιουλίου 2017.

«Τέλος, όσον αφορά σε προηγούμενο αίτημα της Ομοσπονδίας μας σχετικά με την παράταση της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του N. 4446/2016, θεωρούμε ότι μια τέτοια παράταση είναι δημοσιονομικά επιβεβλημένη», καταλήγει στην επιστολή της.