Skip to main content

Παράταση στις πληρωμές των εισφορών στον ΕΦΚΑ ζητεί ο ΕΣΘ

Επιστολή του Συλλόγου σε Αχτσιόγλου και Πετρόπουλο - Θέλει παράταση της προθεσμίας, ιδίως για όσους εμπλέκονται με δύο ασφαλιστικά ταμεία

Επιπλέον παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επείγουσα επιστολή του, προς την Υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχσιόγλου και τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος ζητεί παράταση της προθεσμίας, μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι κινδυνεύουν να χαθούν πολλές ρυθμίσεις των 100 δόσεων.  

Όπως εξηγεί ο ΕΣΘ, παρά την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την οποία ζήτησε ο Σύλλογος και δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας έως τις 17/3/2017, «τα προβλήματα συναδέλφων εμπόρων, δεν λύθηκαν, διότι πολλές εισφορές δεν εκκαθαρίστηκαν, όπως για παράδειγμα όσων εμπλέκονται με δύο ασφαλιστικά Ταμεία».

«Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Εργασίας, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν γνωρίζουν τί πρέπει να πληρώσουν, προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, να πληρώσουν την κατώτερη δόση εισφορών και να τακτοποιηθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό, με την εκκαθάριση του έτους 2016», καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.