Skip to main content

Παράταση σύμβασης συντήρησης πτητικών μέσων Λ.Σ. από την ΕΑΒ

Ο υπουργός Ναυτιλίας υπέγραψε την παράταση της σύμβασης συντήρησης των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Την παράταση της σύμβασης συντήρησης των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Α.Ε. μέχρι το τέλος του 2018, συνολικής αξίας 11,9 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Μαζαράκος.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ανάθεσης της συντήρησης των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ΕΑΒ Α.Ε., ζήτημα για το οποίο είχε εργαστεί με επιμονή ο προκάτοχός μου Θοδωρής Δρίτσας» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πρόσθεσε ότι «με την συγκεκριμένη σύμβαση επιλύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σημαντική εκκρεμότητα».

«Με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης εκφράζουμε την εδραία εμπιστοσύνη μας στην κρατική αμυντική βιομηχανία, που διαθέτει και υλικοτεχνική υποδομή και τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες συντήρησης των κρατικών πτητικών μέσων εν γένει» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, διαβεβαιώνοντας ότι συνεχίζεται ακάθεκτη η προσπάθεια για την έμπρακτη αναβάθμιση των υλικών και μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και η στήριξη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.