Skip to main content

Παράταση για την υποβολή ΑΠΔ για τις επιχειρήσεις ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Η Συνομοσπονδία αναφέρεται μεταξύ άλλων στα τεχνικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα υποβολής και την πολυήμερη διακοπή του συστήματος.

Παράταση κατά ένα μήνα για την υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για τις επιχειρήσεις ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρεται στα τεχνικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα υποβολής ΑΠΔ, την πολυήμερη διακοπή του συστήματος, τη μη έκδοση όλων των απαιτούμενων εγκυκλίων καθώς και τις ελάχιστες εργάσιμες ημέρες που απομένουν για τη διεκπεραίωση αυτής της υποχρέωσης.

Ακολουθεί η επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ:

«Εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα υποβολής ΑΠΔ, της πολυήμερης διακοπής του συστήματος, της μη έκδοσης όλων των απαιτούμενων εγκυκλίων καθώς και των ελάχιστων εργάσιμων ημερών που απομένουν για τη διεκπεραίωση αυτής της υποχρέωσης, αιτούμαστε από την προϊστάμενη πολιτική αρχή της λήψης απόφασης για παράταση του χρόνου υποβολής ΑΠΔ για τις επιχειρήσεις κατά ένα μήνα, δηλ. μέχρι 31/3/2017.

Παράλληλα, καλούμε το Υπουργείο, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής ολιγοήμερης παράτασης έως 15/3/2017 για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση της πρώτης δόσης ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες».