Skip to main content

Παράταση έως τις 8 Οκτωβρίου στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Η απόφαση για την παράταση μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 αντί για 2 Οκτωβρίου στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, που ανακοινώθηκε σήμερα

Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 αντί για 2 Οκτωβρίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά, η προθεσμία ρύθμισης για τα αυθαίρετα. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η παράταση δεν θα συνοδεύεται από άλλες αλλαγές στη νομοθεσία για τα αυθαίρετα.

Οι όποιες αλλαγές το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθούν σε μια νέα νομοθετική πρόταση για την αυθαίρετη δόμηση, η οποία θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 941.470 αυθαίρετα κτίσματα, ενώ περισσότερα από τα μισά υπολογίζεται ότι έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής τα έσοδα είναι 1,5 δισ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη προϋπολογιστεί και άλλα 1,8 δισ. προς είσπραξη από αιτήσεις που εκκρεμούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος:

«Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου.

Η παράταση δόθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.