Skip to main content

Παράταση δηλώσεων για οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων ζητά η ΕΦΕΕΘ

Όπως τονίζει η Ένωση, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν παλιές φορολογικές εκκρεμότητες με τον χρόνο να μην επαρκεί.

Αίτημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή απέστειλε με επιστολή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης, ζητώντας να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΦΕΕΘ:

Θέμα: Παράταση  υποβολής δηλώσεων για την  οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών Φυσικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων του Ν. 4446/2016.
 
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Στις 31/5/2017 λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών Φυσικών και Νομικών προσώπων σύμφωνα με το άρθρο 57 του Ν. 4446/2016.

Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν παλιές φορολογικές εκκρεμότητες, αλλά ο χρόνος συμμόρφωσης είναι περιορισμένος, λόγω των πολλών φορολογιών και των πολλών ετών, στα οποία πρέπει να προστρέξουν για να βρουν τα σχετικά στοιχεία.

Επειδή την περίοδο αυτή οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και τα λογιστικά γραφεία έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, λόγω υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και κλεισίματος ισολογισμών των Νομικών Προσώπων,

παρακαλούμε να δοθεί παράταση μέχρι και 31/12/2017, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι φορολογούμενοι προτίθενται να υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές και το κράτος να εισπράξει τα ανάλογα έσοδα από τους φόρους που θα βεβαιωθούν.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ