Skip to main content

Παραστάσεις και δράσεις από το ΚΘΒΕ για τον μήνα Μάιο

Το ΚΘΒΕ προγραμματίζει 16 παραστάσεις, συμμετοχή στο SKG: Bridges - Uprising Art and Culture Festival και παρουσία στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Πληθώρα παραστάσεων και δράσεων έχει προγραμματίσει για τον προσεχή μήνα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Με 16 παραστάσεις, συμμετοχή στο SKG: Bridges - Uprising Art and Culture Festival και παρουσία τόσο στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης όσο και στο... Πεκίνο, το ΚΘΒΕ εμπλουτίζει ποικιλλοτρόπως την πολιτιστική του ατζέντα και για τον μήνα Μάιο.

Οι προσπάθειες των προσφύγων για την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, οι ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον ζωντάνεψαν στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, προκαλώντας τη συγκίνηση των θεατών που παρακολούθησαν την πρεμιέρα της παράστασης - project AFTER THE CAMPSITE: ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ! Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν την Τετάρτη 2, Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 21:00!

Παράλληλα, τα ΟΡΦΑΝΑ συνεχίζουν να συγκλονίζουν στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ έφτασε και η τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το ΝΤΑ του Χιου Λέοναρντ στη σκηνή της ΕΜΣ.

Ακόμα, δύο μόνο παραστάσεις έμειναν και για το Βρεφικό Θέατρο ΚΟΙΤΑ! στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι παραγωγές ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ και ΑΣΚΗΤΙΚΗ συνεχίζουν τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεών τους στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ταξιδεύει το Μάϊο στην Κίνα για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Πεκίνου «Meet in Beijing».

Τέλος, το ΚΘΒΕ θα συμμετάσχει στο πρώτο SKG: Bridges - Uprising Art and Culture Festival, που θα πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών Πρωθυπουργού από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2018. Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστεί σειρά μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό και θα διοργανωθούν εργαστήρια για επαγγελματίες του θεάτρου.

Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ τραγουδούν στο Μέγαρο

Σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η μουσική παράσταση «Οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ τραγουδούν» την Δευτέρα 7 Μαΐου στο κτίριο Μ2 (Αίθ. Αιμίλιος Ριάδης) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μελωδίες που «έντυσαν» παραστάσεις του Θεάτρου ξυπνούν παλιές αλλά και πρόσφατες μνήμες. 14 ηθοποιοί τραγουδούν 28 τραγούδια σπουδαίων συνθετών που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ.

Με ποικίλες δράσεις και παραστάσεις και στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!

Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ έχει προγραμματίσει έκθεση με αφίσες, προγράμματα, οπτικοακουστικό υλικό που αναδεικνύει τη θέση του γαλλόφωνου θεάτρου στις σκηνές του θεάτρου, την παρουσίαση αποσπασμάτων από το AFTER THE CAMPSITE: ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ. την παράσταση ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ του Λέοντα Α. Ναρ καθώς και δράσεις σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης αλλά και το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου

Στο περίπτερο (Περίπτερο 13 / Stand 57Α) δίνεται έμφαση στις φετινές τιμώμενες χώρες της διοργάνωσης, τις χώρες της γαλλοφωνίας, ενώ σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο κυκλοφορεί και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

Βασιλικό Θέατρο

«Παρ' όλα αυτά»

Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο: Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν στη σκηνή και μοιράζονται με τον κόσμο την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Για μία μόνο παράσταση την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, στις 21.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

Πέμπτη 10 έως Κυριακή 13 Μαΐου

Γρανάδα

Πέμπτη 17 Μαΐου έως Κυριακή 27 Μαΐου

Μονή Λαζαριστών

Η κατάρα της Ίρμα Βεπ

Έως την Κυριακή 6/5 στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Δεσποινίς Τζούλια

Πέμπτη 3/5 με Κυριακή 6/5 στο Μικρό Θέατρο

Σεράγεβο 1914 – Μου είναι μικρός αυτός ο τάφος

Πέμπτη 10/5 με Κυριακή 13/5 στο Μικρό Θέατρο

Αίας

Πέμπτη 17/5 με Κυριακή 20/5 στο Μικρό Θέατρο

Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό

Πέμπτη 24/5 με Κυριακή 27/5 στο Μικρό Θέατρο

Υπόληψη

Πέμπτη 31/5 με Κυριακή 3/6 στο Μικρό Θέατρο